Skip to main content
Arkeotrekking

Karia Yolunda Doğa, Tarih ve Yürüyüş

Bilindik tatil beldelerinin hemen arka bahçesinde, gizemli tarihi ve muhteşem doğası ile Latmos Dağı sizi çağırıyor. Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası olan Karia yolunun en güzel etaplarından olan iç Karia’da, Bafa Gölü’nün kıyısında Neolitik kaya resimlerini, Karia kentlerini ve Bizans manastırlarını, fresklerini ve yörük köyleri keşfedeceğimiz keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz.

Tur Programı

1. Gün : Karahayıt köyü – Kerdemlik neolitik mağarası – Yediler manastırı (Kellibara manastırı) –  Pantakrator Freski – Kapıkırı Köyü

Sabah saat 10.00-10.30 arası Agora Pansiyonda buluşma. Kahve eşliğinde tanışma ve tur programı hakkında bilgilendirme sonrasında, Karahayıt köyüne transfer. Köy okulu bahçesinde başlayan yürüyüşümüz Latmosun ilginç kaya oluşumları ve asırlık zeytin ağaçları arasından ilerleyerek Kerdemlik neolitik mağarasına ulaşıyor. Neolitik mağarayı ziyaret ettikten sonra Bafa Gölü manzarası eşliğinde kahve molası. Mola sonrasında Yediler manastırına doğru yürüyüşümüz devam ediyor. M.S. 10. yy’dan itibaren başlayıp M.S. 13. yy kadar yerleşim gören manastır ve içerisinde yer alan İsa freskini ziyaret ettikten sonra Latmos dağı ve Bafa Gölü manzarası eşliğinde öğle yemeği için mola. Yemek sonrası yürüyüşümüz Latmos antik kentine doğru devam ediyor. Latmos antik kenti kalıntıları arasında ilerleyerek Pantakrato freskine ulaşıyoruz. Fresk sonrasında pansiyonumuza yürüyüşümüz sona eriyor.  Halen enerjisi olan katılımcılarla Athena tapınağında gün batımını izlemeye gidiyoruz.

Akşama yemeği ve Konaklama Agora Pansiyon’da 

*Öğle yemeği muhteşem bir manzara eşliğinde piknik. 

Yürüyüş: 4 saat / 10 km 

2.Gün : İkiztaş Köyü – Ketendere Köyü –Çomakdağ Köyü

Kahvaltı sonrasında Kahvaltı ve sonrasında yürüyüşümüzün başlayacağı İkiz taş köyüne 1 saatlik transfer. İkizdaş köyü, Milas’ın geleneksel ev mimarisinin en güzel örneklerinden görebileceğimiz bir köy. Köy merkezinden başlayan yürüyüşümüz taş döşeme antik yollardan asırlık zeytin ağaçları altında ilerleyerek Ketendere köyüne ulaşıyoruz. Köy kahvesinde kısa bir çay molası ve öğle yemeği molası. Mola sonrası tekrar taş döşeme antik yollardan Çomakdağ köyüne doğru yürüyüşümüz devam ediyor.Çomakdağ köyünde yürüyüşümüz sona eriyor ve bizi bekleyen transfer aracı ile konaklama yapacağımız Kapıkırı köyüne transfer. Zamanlamaya bağlı olarak Euromos antik kentinde Zeus tapınağını ziyaret edebiliriz.

Akşam yemeği ve konaklama Agora Pansiyon’da. 

   Yürüyüş: 4 saat / 11 km 

*Öğle ve akşam yemekleri dahil

3.Gün : Anadolu geçitti – Çörlen asarı – Bağarcık köyü 

Sabah bizim için hazırlana kahvaltı sonrasında bizden sonra giriş yapacak olan diğer misafirler için odalarımızı boşaltıyoruz. Tur duş alabilceğiniz ve kıyafetlerinizi değiştirebilceğiniz bir alan sağlanacaktır. Bizi bekleyen transfer aracımız ile 1 saatlıki araç yolculuğu sonrasında Anadolu geçidine ulaşıyoruz. Latmos’un en güzel manzaralarına ev sahipliği yapan bu parkurda bize devasa fıstık çamı ağaçları ve Latmos’un ilginç kaya oluşumları  eşlik ediyor. Büyük bir kaya bloğu üzerine inşa edilmiş olan orta çağa ait Çörlen asarına ulaşıyoruz. Çörlen asarına çıkmak biraz zahmetli ancak yukarıda bizi muhteşem bir manzara bekliyor. Kahve eşliğinde muhteşem manzaranın keyfini çıkrattıktan sonra öğle yemeği için Bağarcık köyüne doğru yürüyüşümüz devem ediyor. Bağarcık köyünde İsmail ve Ayşe Akarsu çiftinin misafiri olacağız. Bahçelerinde yetiştirdikleri lezzetli sebzelerden oluşan öğle yemeği ve çay molası sonrası transfer aracımızla pansiyon’a dönüş. Saat 16.00-17.00 arası vedalaşma. 

   Yürüyüş: 4 saat / 6 km 

*Öğle yemeği  dahil

Tur Tarihi:11 – 13  Ekim 2024

Tur Fiyatı:

2 kişilik odada kişi başı: 13.175₺
3 kişilik oda da kişi başı 12.455₺
Tek kişilik oda farkı 2.500 ₺
*Turumuz minimum 6 katılımcı maksimum 12 katılımcıya açıktır. 
* Size uygun tarihlerde kişiye ve arkadaş gruplarına özel tur için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Dahildir:

  • Agora Pansiyon’da 2 gece kahvaltı dahil konaklama
  • 3 öğle yemeği, 2 akşam yemeği ve yemeklerde çay, kahve, su ve meşrubatlar
  • Profesyonel tur rehberi
  • Yerel Transferler 
  • Zorunlu TÜRSAB sigortası 
  • Konaklama Vergisi dahildir.

Dahil değildir:

  • Alkollü içecekler
  • Ören yeri ve müze girişleri (müze kart alınmasını öneririz)
  • Agora Pansiyon’a geliş ve dönüş (uçak/otobüs vs)
  • Kişisel harcamalar ve otellerdeki ekstralar
  • Memnuniyetinizi belirten bahşişler

Aklınızda ve Çantanızda  Bulunsun

Bu keyifli tatili en konforlu şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeleri sizin için aşağıda listeledik.

Bizden her zaman destek alabileceğinizi unutmayın.

  • Yürüyüş Botu:Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.
  • Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço vari yağmurluklar su geçirmez ama yürüyüşte terletir ve içerden ıslanırsınız.  %100 ıslanmaktansa %50 yi tercih etmelisiniz. 
  • Baş: Güneşten koruyucu, güneş gözlüğü ve şapka ya da UV korumalı kumaşlardan üretilmiş aksesuarlar olmazsa olmazlardandır.
  • Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
  • Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.
  • Küçük sırt çantası:Yürüyüş esnasında polar, matara, krem,mayo,şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli sırt çantası. Jansport marka benzeri şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
  • Matara: Pet şişeyi sağlık açısından önermiyoruz ama ilk yürüyüşçüler için en ideali bu. 50 cc lik metal matara da alabilirsiniz.
  • Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur.
  • Baton:Baton kullanmak tecrübe ister. Yürüyüşlerde sırtınızda ağır çanta varsa ve tecrübeli iseniz, sırtınıza binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır. Ama tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.
  • İlkyardım: Rehberimizde ilkyardım çantası olacak. Sürekli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın.